Helikopterrånet

Det var väl knappt man kunde tro sina öron när man vaknade upp på onsdagsmorgonen och hörde om helikopterrånet på radion. För första gången tar rånare hjälp av en helikopter i Svergie. Nu kan man ju inte låta bli att undra vad de ska hitta på härnäst…

Nu skrivs det om rånet världen över…

”Det dramatiska rånet i Västberga på onsdagsmorgonen fyllde inte bara svensk press. Flera stora utländska medier rapporterar om helikopterrånet och skriver om allt från ”ett rån i Hollywood-stil” till att bytet högst kan vara 45 miljoner på grund av helikopterns lastkapacitet.” från  DN.

”Helikopterrånet är även en av toppnyheterna på Sky News. De beskriver den dramatiska handlingen noggrant – att gärningsmännen före gryningen bröt sig in genom en glaspyramid på taket av byggnaden till explosioner, hissade rep, bombattrapper och helikopter. De citerar även Jerzy Sarnecki som säger att gärningsmännen “definitivt inte är amatörer”.

Det första vi tänkte här hemma var att det med all säkerhet måste vara maffian bakom. Vem har annars sådana resurser? Idag kan man läsa i Aftonbladet att en maffiaboss kan ha planerat det hela… 

 ”Enligt uppgifter till Aftonbladet är en av de personer som planerat kuppen en man i 40-årsåldern. Han har tidigare pekats ut som en av ledarna för den organiserade brottsligheten i Stockholm. Polisen har haft mycket med honom att göra genom åren och mannen har dömts flera gånger för grova brott. Han ska sedan flera år befinna sig på Balkan men fortfarande ha kontakter med kriminella i Sverige.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Helikopterrånet

  1. Flisan skriver:

    Japp! Värsta ”Mission Impossible” eller James Bond- stilen!
    läskigt, men man kan ju undra lite om det där med bevakningen över området där polishelikoptrarna stod parkerade….Varför ingen vakt eller larm där?
    Hmmm….Knasigt.
    Kram, Flisan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *