Jag och Anna Anka har en sak gemensamt

Jag har tidigare skrivit om Anna Anka. Hon som är hemmafru i Hollywood och med i teveserien ”Svenska Hollywoodfruar”. Hon har skapat stor uppståndelse i Sverige på grund av hennes livsval och udda värderingar.

Anna Anka och jag är väldigt olika och lever i två olika världar. Vi har helt skilda värderingar. Men vi har en sak gemensamt. Vi är båda hemma. Hon kallar sig hemmafru. Jag väljar att kalla mig hemmamamma. Hon verkar mest ta hand om sin man. Jag tar hand om mina barn.

newsmill.se har Anna Anka och Roland Poirier skrivit en artikel där de möter kritiken från almänheten.

Bland annat skriver de:

”Det är ett ironiskt faktum att det är hemmafrun och Anna som drabbats värst av läsarnas, politikernas och opinionsbildarnas nedsättande kommentarer. Alldeles uppenbart har gårdagens ofrihet för kvinnor att välja sitt liv ersatts med en ny ofrihet. I går fick kvinnor inte göra karriär. I dag får de inte låta bli. För män står båda valen däremot alltid öppna. Alltid är det någon annan som vet bäst, som vet vad som bör vara tillåtet.”

Här håller jag med skribenterna. Så är det. Idag ska ALLA kvinnor ha en karriär vid sidan om familjen. Är du hemma och tar hand om barnen blir du ifrågasatt och får hela tiden känna att du måste försvara ditt val. Var tog valfriheten vägen kan man undra?

Väljer du ett liv som går lite utanför ramarna får du också vara beredd på att försvara dig. Länge gick jag och var rädd för att folk skulle fråga mig vad jag jobbade med. Rädd för att svara. Rädd för vad folk skulle tycka och tänka. Nu kan jag stolt säga att jag är hemma med mina barn. Vi har valt att dra ner på annat och prioriterat ett lugnare liv så länge barnen är små.

Känns gott så.

Det här inlägget postades i Barnen, Blandat, Familj, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag och Anna Anka har en sak gemensamt

  1. Flisan skriver:

    Jag försökte göra som du nu gör. Så läääänge det bara gick. Drog ut på mammaledigheten och vi levde istället sparsamt. Prioriterade våra barn….
    Och det är det absolut vackraste och finaste man kan göra för hela sin lilla familj!
    Va glad jag blir när en ung mor som du TAR ANSVAR och med stolthet i sin röst säjer att ”jag är hemma och TAR HAND OM MINA BARN”!!
    Jag vill sända dej en bamsekram via cybern och Gratulera hela din familj. Du gör dom en jättetjänst (och dej själv också!) med din insats att vara just…MAMMA.
    Tror det är mååååånga barn som skulle vilja ha det så. Dom behöver det. Trygghet och värme. Kärlek och uppfostran.
    WOW! Jag blir lyrisk när jag läser sånt här…((:

    Förlåt min långa kommentar, men jag ”fastnade lite” här i din blogg.
    Är det ok om jag länkar till dej?
    Annars får du ”tjoa till”!
    Välkommmen in och kika i ”min lilla lya” om du känner för det…
    //Flisan

  2. Ja, valgfriheten ja, hvor ble den av..? *sukker litt oppgitt*

    Men de får mene hva de vil. Jeg vet jeg valgte riktig, og det ser det ut som om du også vet. Vi trenger at noen begynner å være stolte av å være hjemme med barn, så jeg ble skikkelig glad når jeg leste dette innlegget! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *