Drömmen om ett gammalt hus vid en sjö

Om vi hade varit händiga, vilket vi tyvärr inte är, hade drömmen varit att renovera ett gammalt charmigt hus vid en sjö någonstans i vackra Skåne. Tänk ett rött stort trähus med veranda, vita knutar och brutet tak
Det finns en speciell charm i gamla hus som inte finns i nybyggda, även om nybyggda också kan vara riktigt fina. Men äldre hus har på något vis en själ.

Läste en artikel om ett par som renoverade ett gammalt hus vid vattnet och gjorde om det till sitt drömhus. Tyvärr gick de skilda vägar efteråt vilket kan kännas lite tragiskt.

Men visst låter det mysigt…”I dag står huset där. En riktig idyll med bara några meter ned till vattnet. Och det ser inte nytt ut, utan har det gamla husets kvaliteter. Den tillbyggda bottenvåningen har en ljus och luftig planlösning där kök och vardagsrum samsas. Stensättarna som lade in kalkstensgolvet i köket hjälpte även till att mura en öppen spis i vardagsrummet.” från DN.

Det här inlägget postades i Blandat, Inredning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drömmen om ett gammalt hus vid en sjö

 1. livsnjutare skriver:

  Godkväll i stugan!
  Ja du det skulle ju vara något, men det är så mycket jobb med det så ofta slutar det med att de går skilda vägar. Vi har ju själva köpt ett hus där de börjat att renovera, men det blev tydligen för jobbigt för det slutade också med att de gick skilda vägar. Men nu behöver det naturligtvis inte gå så.
  Vem vet, det finns kanske ett sådant hus till er en dag.
  Ha det gott och hoppas att ni får sova gott i natt!
  Kram!

 2. ingela skriver:

  Hej hej!

  Nä, något sådant hus blir det nog inte för oss. Vi är för lata..hehe
  Fast det skulle vara om man fick råda att låta någon annan renovera, och man bara kunde säga hur man ville ha det. 🙂

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *