Utflykt till Brösarps backar…

 

Idag packade vi kaffekorgen full av bullar, kex och muffins och begav oss med bil ut mot Kivik. Solen sken för det mesta, men ibland såg det mörkt ut.

När vi kom fram till Brösarps backar där vi hade tänkt sitta ute i solen och fika kom regnet. Sessan som hade tittat snett på de mörka molnen länge sa:

Meeen, nu kom ju regnet. Det var väl det jag visste.. Jaha, nu var det bara att sitta i bilen och äta medan vi begrundade det fallande vattnet. Sessan hon tyckte att det var ganska mysigt ändå att sitta i bilen och fika, medan regnet föll mot bilrutan.

När vi hade förtärt vår medhavda fika upphörde regnet och vi kunde äntligen gå ut i det vackra gröna. Nu skingrade sig molnen och solen tittade fram och värmde riktigt skönt. Och det blev en riktig svettig promenad uppför backarna. Prinsen han gick själv nästan hela vägen. Det var toppen, tycke han. Och det var värt mödan för att se den fantastiska utsikten. Det är verkligen fint med det kuperade landskapet som finns där. Det är så otroligt idylliskt med alla backar. Nästan sagolikt, speciellt om man besöker platsen på våren då alla Gullvivor blommar…

När vi skulle ta oss ner fick man se upp så att man inte stod på huvudet i något kobajs. Det hade ju just sett snyggt ut det…

Det var ganska brant och jag kan ju tänka mig att skulle man trampa mitt i skiten nu efter regnet, så skulle det nog vara lika halt som att halka på ett bananskal. Men det slapp vi som tur var.

Det blev en härlig söndagsutflykt trots en hel del gnäll på hemvägen.

Vi har en liten prins som inte tycker att bilåkning är speciellt roligt. Inte alls, om man ska vara korrekt.  Att sitta still länge och dessutom vara fastspänd är inget roligt alls… Men att få springa i backar, det är livet det!

Fakta om Brösarps backar:
”Söder om Brösarps samhälle och söder om Verkeån ligger Brösarps södra backar, som består av sand- och modominerade, kalkhaltiga avlagringar från istiden. Brösarps södra backar är det kanske mest fotograferade landskapsavsnittet i Skåne. När gullvivorna färgar marken gul i början av maj är de betade böljande backarna otroligt vackra.”

 

Fakta tagit ifrån: http://www.m.lst.se/m/

Foton: Liv

Det här inlägget postades i Blandat, Familj, Mina Foton/Bilder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *