Mina dagar hos Aftonbladets blogg är nog snart räknade!

Tyvärr har jag nu, kanske alldeles för sent insett genom att ha läst en pågående diskusion om upphovsrätten på A-bloggen, att rättigheterna man har som bloggare är katastrofala.

I vilkoren står föjande:

”1.      Upphovsrätt

Det är du som har upphovsrätten till det material du skriver eller laddar upp. Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som Schibsted A/S äger aktier och/eller andelar i kostnadsfritt får rätt att lagra ditt material och också publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga och i redigerat skick. Materialet får också användas för att marknadsföra tjänsten de publicerats i. Schibsteds rättigheter i denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört. ”

De kan alltså ta och använda mina bilder och mina texter som de vill. Jag håller på att se över detta lite nogrannare, men det lutar nog mot att jag kommer att övergå till ha denna blogg som min huvudblogg. Vågar man vara kvar hos Ab? Och även om man lämnar så har de ju tydligen rätt till mina texter o bilder ändå… Jag fattar inget. Det är ju rena slavkontraktet…

Men jag kanske får skylla mig själv som inte har läst villkoren nogrannare från början, men det är lätt att vara efterklok. Det har ju funnits mycket positivt också med A-bloggen.

Fast nu är nog tiden mogen att ta mitt pick och pack och dra…

Det här inlägget postades i Bloggar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mina dagar hos Aftonbladets blogg är nog snart räknade!

 1. Rackartuss skriver:

  Hej.
  Vad heter denna ”bloggen” som du har här… Har oxå funderingar på o sluta på AB… kram

 2. Liv skriver:

  Hej!

  Denna blogg som jag har här är min egen. Jag har nämligen köpt domännamnet: mammabloggen.com

  Men det finns ju många andra bra ställen där man kan blogga. Jag skaffade en blogg på WORDPRESS.COM fast jag skriver inte så mycket där.

  kram!

 3. Rackartuss skriver:

  Ok.. det tål att funderas på då om man skall skaffa sig ett domännamn eller köra på WordPress…

  Kram

 4. Pellen skriver:

  HEEEEEEJ Liv!
  Jo så länge man vet hur man hittar till din blogg är det OK att du slutar på ABLOGG. Annars vore det en ren katastrof tycker jag.

  Sluta aldrig skriva. Slut aldrig måla. Sluta aldrig fotografera. Sluta aldrig konstnéra….eh…(om nått heter så…)

  Kram till bästa bloggaren på nätet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *