Rövarkulan (bilder)

Idag har vi haft fikakorg med oss och begivit oss till ett Naturreservat som kallas Rövarkulan
och som ligger utan för Eslöv.
Trots att vi inte hade någon direkt sol blev det mycket bilder.
Färgerna talar ju för sig själva….

Jag fick lite Robin Hood-känsla när jag strövade omkring här med min kamera i högsta hugg.
Visst är det lite saga över det?
Här har jag varit på många skolutflykter som barn.

”Naturreservatet är ett 2,5 km långt avsnitt av BRÅÅNS DALGÅNG. Ravindalen mitt i åkerbruksbygden är en lummig oas med öppna ängsmarker och bokskogsklädda branter. Här finns lodräta skifferblottningar som på en del ställen har upp till 16 meters höjd. I den nedre delen som är utplanad kantas Bråån av blandskog som består av al, ask och bok. Växt- och djurlivet är verkligen artrikt — här finns: strömstare, näktergal och ett tiotal sångare/mesar…” Fakta från frilufts.se

Det här inlägget postades i Mina Foton/Bilder. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Rövarkulan (bilder)

  1. jonny gunnarsson skriver:

    Hej. Jag var där mkt när jag var liten oxå. Åkte skidor o utflykter. Tänk dig att åka skidor rakt ner från stupet vid kungastenarna. Då fanns festplatsen kvar. Jag var ca 10-12 år o för liten för pop o rock men jag visade vägen för Tages och Rock Olga från Löberöds by. Tänk det du. Försöker hitta gamla bilder från 50-talet – 1965 då det var mycket folkparksgrupper där. Rock o pop o ja typ Lill-babs. Men verkar svårt. Hittade dina fina bilder. Ha det gott med barnen! Det viktigaste vi har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *