Dagen då strömmen skulle gå


Igår skulle strömmen brytas. Det beskedet hade vi fått från vår elleverantör.
Redan på morgonen när jag stod i duschen funderade jag över vilken tid det var som den skulle försvinna.
”Undras tro om de har brutit den ännu?” tänkte jag högt för mig själv medan jag stod i en fullt belyst dusch. Ibland är man smartare än vanligt… Ungefär lika smart som när man ska passa på att dammsuga när man ändå inte kan göra något annat eftersom man inte har någon ström.

Efter duschen såg jag att stömavbrottet skulle ske mellan 13.00 och 15.00. Detta skulle jag komma ihåg i ungefär två timmar, sedan visade det sig att informationen skulle vara som bortblåst.
Enda tills klockan 12.50 vill säga. Då kom jag på att strömmen skulle försvinna om cirkus tio minuter och jag som inte hade lagat lunch ännu. Nu blev det bråttom för att hinna. Hej och hå. Fram med snabbmakaroner och färdiglagade köttbullar. Klockan ett var maten färdig och prinsen hade vaknat och vi hade turen att få äta varm mat.

När jag satt och tuggade i mig köttbullarna kom jag på att jag nog måste koka lite kaffe som jag kan hälla på termosen. Eftersom strömmen ännu inte hade brutits chansade jag och bryggde en kanna kaffe och det gick bra. Strömmen gick inte sin väg. Jag hann till och med köra en omgång disk i diskmaskinen.

Nu var jag så förberedd på strömavbrott så det var inte klokt. Jag hade ju till och med stängt av datorn för att allt skulle gå rätt till. Nu kunde de bryta strömmen för nu hade jag både ren disk och kaffe på termosen.

Men, inte gick strömmen någonstans denna luciaeftermiddag. Den försvann inte en enda sekund.
Det är väl ändå typiskt nu när jag var förberedd och allt.

Nästa gång kommer jag säkert att glömma. Strömmen kommer att vara borta hela dagen istället för ett par timmar, och vi kommer troligtvis att få äta halvkokta potatisar till middag…

Tjingeling!

Det här inlägget postades i Blandat, Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *