Vår Semester på Lalandia Del. 1


När vi äntligen var framme i vår stuga på Lalandia kände vi oss ganska möra från bilresan, men framförallt hungriga. Jag hade tagit med en högrevsgryta som jag hade fått av mamma. Den slängde jag genast i en kastrull och värmde. Till det åt vi pulvermos. Det smakade himmelskt. Sessan hade nästan inte ro att äta. Hon vill komma till rätta i sitt alldeles egna sovloft. Hon var så lycklig över att vi var framme. Redan efter fem minuters bilresa undrade hon hur långt det var kvar. Att åka tre timmar i en bil kan tyckas som en evighet när man är liten, trots många pauser.

Jag gillade stugan, lagom stor och mysig. Stugområdet på Lalandia är annars gigantiskt. Jag trodde inte att det var så stort. Det måste ha blivit mycket större sedan jag var där sist. Men det är klart, det var ju evigheter sedan jag gick i sexan och var här på klassresa.

Prinsen var lite tagen av resan. Kvällen innan hade han drabbats av hög feber och på natten hade han 39.6. Det fanns ett tag då vi undrade om vi skulle komma iväg över huvudtaget. Prinsen brukar ju aldrig ha feber men just nu, när vi äntligen skulle på semester skulle den dyka upp. Vi gav honom febernedsättande så han skulle kunna sova under natten och på morgonen hade febern gått ner ganska rejält. Så vi bestämde oss för att åka i alla fall.

Efter maten vilade jag och prinsen oss ett tag, medan maken och sessan gick för att utforska området. Jag bestämde mig för att bädda och började packa upp mina medhavda lakan. Då inser jag att jag glömt packa med underlakan. Så himla smart. Nu är det ju så finurligt att man kan hyra lakan på Lalandia, men då måste man komma på det innan klockan sju då serviscentret stängs. Nu var klockan över sju. Nu fick jag fundera ut en lösning och kom på att jag hade tagit med en del filtar, så de fick fungera som lakan. Och det gick alldeles utmärkt.

Senare på kvällen tog vi en promenad och passade på att handla lite mat. På vägen hem gick vi och pratade och hade det trevligt. Vi hade det så trevligt att vi glömde vart vi skulle gå och gick vilse i stugområdet. Men hem kom vi ju till slut fast vår runda blev något längre än vad vi hade tänkt oss.


Bild på Lalandia taget från stranden

Fortsättning följer…

Det här inlägget postades i Familj. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vår Semester på Lalandia Del. 1

 1. Tussen skriver:

  …..
  *fortfarande så där glad och mållös från förra inlägget*
  …….
  Grattis – igen! *ler*
  Var ligger det här Huset. Ortsnamnet sade mej inget…..

 2. Tussen skriver:

  Hej igen, skulle ju säga:

  Jag har varit runt med kameran och fotat en massa.
  Kika in hos mej så får du se!

  Kram Tussen!

 3. Liv skriver:

  Hihi.. Tack! Du är så snäll!!

  Lalandia är ett stort badpalats i Danmark. 🙂

  Ska in och kolla din blogg…

 4. Nika skriver:

  Hejsan

  det var härligt att läsa om er semester.Vackra bilder de riktigt andas semester och sommar. Bilden på stugan får mig att tänka tillbaka på när vi var där och bodde i en likadan….måååånga år sedan.
  ha en underbar dag
  kramar

 5. Liv skriver:

  Tack!!
  Ja, det var en härlig semester! Kul att ni också har varit där och bott i en likadan stuga. 🙂

  Ha det gott!

  KRAM 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *