Vår semester på Lalandia Del. 2 "Badet"


Med stapplande steg tog vi oss ur sängen och vi hade tillbringat vår första natt av tre i vår stuga på Lalandia, i Danmark. Vi kände oss knappast utvilade. Den första natten på ett nytt ställe sover man aldrig riktigt bra. Sessan som skulle sova på sitt sovloft hamnade på soffan istället. Prinsen tyckte att resesängen som fanns att tillgå i stugan var lite sådär. Han var ju egentligen för stor för den, men det gick ändå. Och i vår dubbelsäng hade han inte fått plats. Den var mini. Fast vad gör väl det under en semester. Tre nätter kan man ju stå ut, även om ryggen kändes lite paj.

Denna dag var prinsen feberfri och efter frukosten som bestod av frallor och yoghurt packade vi våra badväskor för att bege oss till badpalatset. Sessan längtade efter vattenrutschkanorna och småsprang hela vägen. Hon stannade dock när vi kom till hagen som var full av getter och små söta killingar. Till dem kunde man gå in om man ville och sessan som älskar djur var tvungen att gå in en sväng och klappa dem. ”Bä, bä” ropade hon medan hon korsade mellan alla getskitar. Att få getskit på sina skor är kanske mindre roligt när man ska låsa in sina skor och kläder i ett klädskåp… Prinsen stannade utanför staketet och nöjde sig att mata en get med ett grässtrå.

Efter ett tag begav vi oss då äntligen till det som var meningen med resan. Badet. När vi hade dragit våra badkort i automaten var det dags att byta om. Och här var det inte tal om omklädesrum, utan här fick man gå in i små bås och byta om vilket skrämde livet av prinsen som plötsligt drabbades av cellskräck.

Inne i badpalatset fanns det flera rutschkanor, palmer och olika bassänger. Temperaturen i luften var 30 grader varmt och det var 28 i vattnet. Ganska behagligt om man säger så. Eftersom taket bestod av glas sken solen in så det kändes nästan som man var utomhus.`

Det fanns två stora bassänger med extra varmt vatten för de allra minsta, fast just idag var prinsen inte på badhumör. Han hade nog inte hämtat sig riktigt från sina feberdagar. Sessan trivdes förstås som fisken i vattnet och bassängen med vågorna i var en höjdare.

Men denna förmiddag i badhuset blev inte så lång. Prinsen var ju inte på humör och vi andra började bli sugna på lunch så det fick bli en kortis på badet. Vi gick tillbaka till stugan och lagde spagetti och köttbullar. Det var gott och till och med prinsen åt med god aptit. Man blir så glad när den lille skitungen vill äta, för det kan ju vara si och så med det ibland.

Efter maten gick maken och sessan tillbaka till badhuset medan jag och prinsen stannade i stugan och sov middag. Prinsen sov i två timmar och när han vaknade hade han fått feber igen. Jag tog på mig skulden för att vi tagit honom till badhuset lite för tidigt, men efter någon timme hade febern försvunnit igen och han var som vanligt. Nu drog jag en lättnadens suck. Jag ville ju inte att han skulle bli febersjuk igen.

Vid femtiden kom maken och sessan tillbaka från badhuset. Nu var de så vrålhungriga att vem som helst skulle ligga i lä. Jag hade stekt korv så kvällsmaten fick bestå av korv med bröd. Alla åt som hästar utom jag som mådde illa. Helt normalt kanske eftersom jag har en liten i magen. Fast illamåendet hade jag gärna sluppit.

Denna kväll somnade alla som stockar och sov nog ganska gott.

Fortsättning följer…

Det här inlägget postades i Familj, Mina Foton/Bilder. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vår semester på Lalandia Del. 2 "Badet"

 1. Tussen skriver:

  Hej!
  Det där vattenlandet ser verkligen härligt ut…… plask plask!

 2. Helén skriver:

  Hej vännen.
  Det var längesedan som jag var här inne o på aftonbladets oxå för den delen… Får börja med att säga ett stort GRATTIS till tillökningen. Så mysigt. När är det som ni är beräknade…

  Lalandia var vi på för 4 år sedan, men sonen minns det som igår… Vill åka dit igen ju, ja vi får väl se hur det blir.

  Sköt om er.
  Kram

 3. Liv skriver:

  Hej!! ja, det var ett härligt badpalats! 🙂

 4. Liv skriver:

  Heej!

  Vad roligt att höra ifrån dig!! Hoppas att allt är bra med er! Och Tack för grattisönskningen! Det är beräknat till första januari så vi hoppas att det blir på det nya året. 🙂

  Ja, Laladia är härligt. Förstår att din son längtar tillbaka..

  Ha det gott och kramar!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *