På små tassar…


På små tassar kommer någon i mörkret. Han kryper upp i min säng och lägger sig på min kudde och säger” Täcke också, mamma” Med sin varma lilla hand tar han tag om mitt ansikte och vänder det mot honom. Kind mot kind ska vi ligga, han och jag.

Det är tidig morgon och jag är så dödstrött att jag knappt förstår vad som händer. Men den lilla krabaten vid min sida får mig genast att må bra. Det här måste vara det bästa sättet att vakna på, tänker jag medan jag känner hans hand mot min kind.
Varje morgon kommer han och ska ligga på min kudde, min lille prins. Världens godaste goding i pyjamas.
”Pappa duschar” säger han och tittar på dörren.

I tv-soffan sitter en liten dam som redan är påklädd och färdig för frukost. Hon väntar bara på pappa. De brukar käka flingor tillsammans varje morgon, prinsen, sessan och pappa . Jag är oftast sist ur den varma sängen. Ofantligt morgontrött som jag är. Men det är mysigt och ligga och lyssna på de andra ute i köket.

Nu märks det tydligt att vintern är nära. Mornarna är riktigt mörka nu och kvällarna lika så. Tänk att det faktiskt är första advent nästa månad. Kan ni fatta det? Helt plötsligt känns julen väldigt nära. Men det är en mysig tid och som jag har skrivit innan, så längtar jag ju…

Det här inlägget postades i Barnen, Familj, Mamma/föräldraskap. Bokmärk permalänken.

2 svar på På små tassar…

  1. Mangan skriver:

    Vad gott livet är, ofta ofta.

    Ha en fin vecka allihop!
    ->Mangan.

  2. Ingela skriver:

    Visst är det! 🙂

    Tack detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *