Vad vi gör under melodifestivalen


M
elodifestivalKväll med Sessan.

Lilli & Sussie entrar scen.
Sessan entrar soffan. Diggar och gör tummen upp. Vi sjunger alla med i Gimmie, gimmie, gimmie… Jag ammar trött bebis samtidigt som jag drömmer mig tillbaka till år 1989 och deras ”Oh mama”. Jag var elva år och dansade i grönprickig kjol i ett rosa flickrum. Plötsligt inser jag att jag börjar bli gammal. Låten var ju inne för typ 80 år sedan.

Lasse Lindh och hans barnd.
Sessan rynkar på nästippen, räcker ut tungan och gör tummen ner. Hon förstår inte alls vad de gör där. Och inte vi heller. Jag överlämnar trött bebis till pappa och sätter mig tillrätta i soffan.

Jennifer Brown sjunger någon slags balad. Sessan hämtar godis, Bebben somnar i pappas famn och jag slumrar till i soffan.

H.E.A.T kör sin rocklåt.
Gubben i fåtöljen vaknar. En gammal rockälskare som han är. Nu blev det ju genast lite ösigt. Sessan är mer tveksam, men prövar ändå sig på att ”headbanga” medan hon ser fram emot Amy och Måns.

Markoolio gör sin…eh..vad ska man kalla det, sin grej.
Sessan gapar förvånat över att en man står i brand och så gör hon ett livsavgörande konstaterande, hon älskar verkligen inte Maroolio!!

Amy Diamond sjunger och glittrar. Sessan kan inte nog berömma henne och tycker hon är så bra, så bra. Nu klättrar Sessan i soffan och pappan i fåtöljen har fått nog av hennes hoppande fram och tillbaka. Hon lovar att sitta still. Det håller i cirkus 5 sekunder, sedan klättrar damen åter på inredningen.

Cookies n Beans sjunger stämdfull låt. Sessan klättrar på tevebänken, gör kullerbyttor i soffan och pratar om hur gott det är med chips. Pappa konstaterar att hon ätit upp alla medan han somnat bebis.

Måns tur. Sessan sprallar i soffan. Jag hämtar telefonen. Sessan röstar. Måns, han är bra. Synd bara att hans största fans ligger i sängen i rummet intill och är sjuk. Prinsen hade säkert diggat detta.

Paus.
Sessa och mamma flamsar. Det tar en lång stund innan vi förstår den där grejen med ”waterloo”. Jag trodde för ett ögonblick att hörseln min hade försämrats. Det visar sig vara samiska och det tycker Sessan är jättekul. Jag försöker härma och tycker att jag själv är jättekul. Sessan fnissar.

När så duellerna börjar känns det lite tjatigt att höra låtarna om och om igen. Vi röstar igen och blir glada att Svergies gullegris, vad är det man kallar honom, jo Mumsmums går till final. Men det var ju eventuellt ingen överraskning. Överraskning var dock att rockgruppen gick vidare. Glada var i alla fall vi att tanterna Lilli o Sussie får en andra chans och Amy får två.

Nu vart det slut och Sessan somnar. Trött, glad och lycklig.

Det här inlägget postades i Musik/Youtube. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *