Gåstol eller inte?

Det är ganska ofta det diskuteras. Gåstolens vara eller icke vara.

Vi hade gåstol till Sessan när hon var liten. Hon älskade den och susade fram som en raket på golvet. Vi hade inte någon övervåning och hade vi haft det, hade jag inte låtit henne ha den där. Bara tanken på att hon skulle ramla ner för trappan, fast i en gåstol, gör att jag får ont i magen. Jag tycker att lite ansvar får man ju ha som förälder också när det gäller säkerheten.

Sedan pratas det ju om att en gåstol gör så att barnet lär sig gå senare. Vissa säger tvärtom. Själv tror jag nog inte att det har så mycket att göra med gåstolen, utan det är väl helt enkelt olika från barn till barn. Sessan var tidig att gå och gick när hon var 10 månader. Med Prinsen var det tvärtom. Han gick ganska sent.

När Prinsen var liten köpte vi också en gåstol. Han gillade den inte alls och vi använde den knappt. Nu står den på vinden och frågan är om vi kommer att ta fram den när Bebben blir större. Förmodligen. Även nu bor vi i ett enplanshus och det finns inga trappor att vara rädd för. Men han kanske inte heller gillar den. Vi får väl se. Han behöver ju bara sitta i den kortare stunder om han tycker att det är roligt, och då förstås under uppsikt.

Just kommer jag inte ihåg vilken sort det är på gåstolen. Om det är en som är godkänd eller inte. Måste upp på vinden och kolla. Nyfiken.

Har ni gåstol eller kommer ni att skaffa det?

Det här inlägget postades i Barnen. Bokmärk permalänken.

4 svar på Gåstol eller inte?

 1. Sara skriver:

  vi har inte gåstol. ibland får jag dåligt samvete för jag tror att Max skulle älska det men vi har helt enkelt inte plats.

 2. Ingela skriver:

  Det behöver du inte ha dåligt samvete för. En gåstol kan vara kul, men det är ju absolut inget nödvändligt.

 3. supermom skriver:

  Jag har aldrig haft gåstol till någon av mina!

  Jag personligen tycker inte om dem… vet inte varför men jag tycker att det ser ut som en fälla för barnen. Tror att det mår mycket bättre av att röra sig fritt på golven.

  Men samtidigt kan de kanske vara till hjälp om man är upptagen med något, barnet kan ju inte försvinna direkt… man har ju uppsikt över det! 🙂

 4. Ingela skriver:

  Det är ju inget som de behöver direkt.. Men de kan ha väldigt roligt i dem. Det är ju olika om barnen gillar det eller inte. Sessan älskade ju sin gåstol och var så lycklig när hon fick springa omkring i den, med prinsen var det ju tvärtom.

  Men som sagt, man klarar sig ju lika bra utan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *