Stora Prinsen


”Jag ska gå till skolan” säger prinsen och vinkar. I sin hand har han en liten rosa väska med Mimmi på, den han har lånat av sin syster. I den har han stoppat i lite leksaker. Han vinkar och sedan vandrar han iväg.
”Hejdå mamma”.

Efter två minuter kommer han igen. Nu är han hemma. Han sätter sig bekvämt i soffan och börjar rota i sin lilla väska. Han tar fram ett litet gosedjur som han lindar in i en liten filt.
”Titta mamma så söt den är!”
Han tittar på mig och ler. Sedan vill han läsa boken om Bruno för femtioelfte gången. Han älskar den boken. Den och boken om Dora på havets botten. Den kan han utantill. Piratgrisen, skattkistan och alla fiskarna är ju bara så kul…

När vi har ätit mat spelar vi spel. Han är otålig och vill ibland inte vänta på sin tur. Mitt i spelet blir han nödig och måste springa till pottan. ”Kommer snart igen, mamma” säger han och rusar in till toan med halvt nerdragna byxor. ”Mamma! Papper!!” hör jag efter ett tag. Varje gång tänker jag på hur otroligt skönt det är att han har slutat med blöja. Känns faktiskt nästan som att ha vunnit på lotto.

Tiden går så fort. Nu har Prinsen som blivit så stor, så fort…
Nu är han blöjfri, kan räkna till sexton, kan nästan hela alfabetet och är en hejare på dataspel.

Jag hinner nästan inte med..

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stora Prinsen

 1. Soulsister skriver:

  Visst är det härligt?! Min son sa härrom dagen att han hade ”fett mkt pengar” efter att han fått en 100-lapp av farmor till Turkiet resan…”japp, o den räcker till sjuuukt mkt mamma!”
  Önskar jag också hade sådana 100-lappar!
  kram

 2. Anonymous skriver:

  Ja, det är det verkligen!

  Vem hade inte velat ha det? 🙂

  Kramar!

 3. Kimmie skriver:

  Och helt plötsligt är de 15 år, har djup röst och väldigt stora fötter. Känns som bara ett litet tag sedan jag gick och bar på honom. Men det är lika mysigt hela tiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *