En stolt liten man med kalsonger

Det var en stolt liten man på 3 stora år, som jag hämtade på dagis igår. En liten man med kalsonger. Ingen blöja. Det var i måndags som jag bestämde mig för att verkligen försöka övertala honom att skippa blöjan. Inte hade jag väl kunnat ana att det skulle gå så bra! På morgonen hade han gjort världens största bajsblöja och jag var så trött på blöjbyte. Nu fick det bli allvar av potträningen. Han tog glatt på kalsonger. Nya snygga fick han. Och det gick så otroligt bra hela dagen och det hände endast en liten olycka. Hans storebror var väldigt hjälpsam och påminde honom gång på gång om han var kissnödig och sa till honom: ”Om du är kissnödig måste du gå på pottan. Glöm inte det!”
På kvällen fick han en blöja innan sängdags. Vågade inte låta honom vara utan. Han tog motvilligt på sig den.

”Jag ska ha kalsonger på dagis!” var det första han sa igår när han vaknade. Så det fick han. Lycklig och stolt vandrade han till dagis. Och det hade gått så bra hela dagen. Bara en liten olycka. Tänk vad fort det kan gå. Plötsligt har man en stor liten man och inget blöjbarn längre.

I går kväll ville han absolut INTE ha blöja på natten.”Jag ska ha kalsonger!” sa han bestämt. Så det fick han. Och inte kissade han på sig inte. Han vaknade inatt vid tretiden och sa att han skulle kissa. Sen somnade han och vaknade torr i morse. Jag är alldeles imponerad. Så himla skönt att han äntligen vill vara utan blöja. Man är liksom trött på det eviga blöjbytet när man byt blöja de senaste 6 åren. Nu har vi två oöppnade blöjpaket här hemma som står och dammar. Men det får dom gärna. Får skänka dom till någon som behöver.

Nu har man ingen liten pojke längre. Han är stor. En stor liten man med kalsonger som blev blöjfri på en dag…

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En stolt liten man med kalsonger

  1. Linda skriver:

    Härligt! Plötsligt händer det:).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *