Klart som korvspad att ordet ”hen” gör ungar förvirrade!

Idag finns det förskolor som ska vara så jämställda att de kallar små barn för ”hen” istället för ”han” eller ”hon”. Som om barn inte skulle ha något kön när de är små. Klart som korvspad att ungar blir förvirrade. Man måste kunna lära barn att behandla varandra lika oavsett kön. Men att tro att det blir enklare genom att kalla dom ”hen” är ju galet. Barn består av pojkar och flickor. Punkt slut.

”-Man kan göra människor medvetna om könsskillnader, men inte i förskolan. Det är fel att man vill ta bort kön. Det är en del i utvecklingen som är viktigt just då. Barnen kan inte tänka ut det här med genus som vi kan göra. De är inte där än eftersom deras hjärnor inte är färdigutvecklade. Om vi då stör den utvecklingen kan vi göra dem en otjänst.”   Artikel i DN

Det här inlägget postades i Barnen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Klart som korvspad att ordet ”hen” gör ungar förvirrade!

 1. Livsnjutare skriver:

  Att det finns människor som jobbar med att försöka förstöra våra små barn, det har man ju svårt att fatta. De måtte inte ha några egna barn, för i så fall hade de väl velat sina barn det bästa. Men kallar man barn för ”hen” så kan man inte gå straffri!
  Från det att ett barn föds, så är det antingen en flicka eller en pojke!
  Kan vi inte försöka att göra våra barn lyckliga i stället för att göra dem förvirrade?
  De kan få det jobbigt nog i denna ”grymma” värld!
  En flicka ska få vara en accepterad flicka från det hon föds och likaså en pojke!

 2. FumikoFem skriver:

  Då måste finska barn vara superförvirrade då eftersom det inte finns hon eller han i finskan. Däremot ett hen.

  Nej det finns inte bara flickor och pojkar. Precis som att det inte bara finns heterosexuella. Punkt slut. Men detta är väl skrämmande för konservativa som dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *