Förkylning, skumbad och Zlatan

Med fet jobbig huvudvärk och halsont vaknade jag upp idag. Kände av det redan igår, men inte så mycket. Idag är jag helt dassig. Inget kul. Sov hela förmiddagen. Åt frukost vid lunch. Nu i eftermiddag har jag unnat mig ett varmt skumbad. När gjorde jag det senast? Händer typ två gånger om året. Om jag har tur. Men det var så skönt. Kände mig så frusen så jag hade stekhett vatten. Sen satt jag och svettades istället. Hehe.

Och tro det eller ej, men jag har börjat på en bok. Har nu läst 100 sidor i en nafs. Det händer heller aldrig. Jag läser böker lika sällan som tomten kommer på besök. Nä, ännu mer sällan.Nu läser jag Zlatans bok. Efter att många jag känner läst den och säger den är kanon. Blev nyfiken och beställde den.
Nu har jag börjat och har ju totalt fastnat. Så bra bok. Det vågade jag inte tro. Vilken uppväxt han har haft Zlatan. När man läser om hans bakgrund förstår man ju varför han är som han är. Han har fått kämpa sig fram. Och aldrig givit upp. Kommit från ingenstans. Frånvarande föräldrar. En mamma som slog honom med träslevar och en pappa som söp. Nu har jag ju bara läst en bit av boken, men alla borde ju läsa den. Nyttigt att få insyn i hur det kan vara att växa upp med invandrarbakgrund i ett tufft klimat som Rosengård.
Nu kommer förstås Zlatanhatarna aldrig att läsa den. De har ju redan betämt sig för vad de tycker. Men dom borde.

Det här inlägget postades i Blandat, böcker, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *