Satt likblek i kyrkbänken, halvsov och lade all kraft på att försöka undvika att gäspa

Med fötterna välplacerat på soffbordet och med datorn i knäet tittar Sessan på film. I rummet bredvid kollar brossorna på Nicke Nyfiken. Själv har jag hällt i mig kaffe hela dagen. En hel mängd kaffe. Kaffe svart som natten. Ja, jag dricker mest svart numera. Har insett att det faktiskt är godare. Fråga mig inte varför det tog sån här lång tid att inse det.
Idag är vi så trötta att det saknas motstycke. Jag släpar mina ben efter mig när jag går och ögonen hänger på trekvart. Skulle kanske pröva det där med tändstickor ändå…

Helgen var intensiv. Hände mycket på en gång. Ibland är det så. Det händer inget, sen händer det plötsligt mycket på en gång. Idag händer det inget. Kan ju passa bra. Sessan mådde inte bra i morse så hon har varit hemma från skolan. Hon var nog mest trött. Såg ut som om hon blivit överkörd av en ångvält i morse stackaren. Barnen är lediga från dagis. Nog tur, för även de är något hängiga idag. Det är ju meningen att man ska vila upp sig under helgen, men ibland blir det tvärtom. Men en skojig helg har det varit i alla fall, med en massa festligheter. 40 års fest i lördags hos min bror. Riktigt trevligt och vi träffade många nya människor. Jag tog mig, (blev uppbjuden) till mångas förvåning, en svängom på dansgolvet. Var rädd att en del skulle svimma av denna syn, men jag tror de flesta klarade sig.

Söndagen bestod av 20 års jubileum på barnens dagis. Detta började redan kl 10.00 i kyrkan. Och tro det eller ej, vi kom i tid!! (Satt dock likblek i kyrkbänken, halvsov och lade all kraft på att försöka undvika att gäspa. Något som visade sig vara omöjligt.) Detta trots den väldigt sena kvällen dagen innan. Kom nog inte i säng förrän närmre halv tre. Det är sent för en gammal tant som mig.
Efter kyrkan fortsatte festligheterna på dagis med diverse aktiviteter, som hoppborg, trampolin och ansiktsmålning och tårta. På eftermiddagen bar det sedan av till nästa kalas hos våra fina vänner. Det var lika trevligt som vanligt!
Avslutningen på dagen var kanske mindre rolig med städ på dagis sent i går kväll. Men allt går ju om man måste, som det så fint heter. Jag var så trött vid tillfället att jag fick läsa på alla rengöringsflaskor tre gånger för att vara på den säkra sidan och inte ta fel. Kanske inte så bra att använda fönsterputs till toaletterna. Men vem vet, det kanske hade blivit kanon. Not.
Klockan halv elva på kvällen somnade jag sedan som en stock. Tror aldrig jag har somnat så fort någon gång i hela mitt liv. Som om jag vore en man ju. Hehe..

Men oj nu ropar någon ”jag är färdig” från toan. Kanske bäst att gå, innan någon trillar av. Eller ännu värre, trillar ner. 😉


Bild från kyrkan… (som om ni inte skulle fatta det..hehe)

Det här inlägget postades i Barnen, Blandat, Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *