Feberbesök

Kaffet smakar ovanligt bra denna afton. Svart och doftar gott. Äter lite julgodis till. Några finns det faktiskt kvar. Men snart är de slut. Jag kan medge att det nog är jag som norpat de flesta.
Julen kom och sprang fort förbi. Det mesta minnen vi har av julen är dock hur vi hostar och snorar oss igenom det hela. Febriga och gnälliga. Men det blev jul ändå. Men tänk vad fort allting gick. Plötsligt var det över och granen var utslängd i den smältande snön. Nu är vi redan inne i januari. Halva januari har redan försvunnit. Tiden går så ofattbart fort. Det gäller att göra det bästa man har av sin dyrbara tid.

I morse möttes jag av en varm Lillprins med glansiga ögon. Nu har vi fått besök igen. Av mr. feber. Ett besök som inte uppskattas alls. Blir så trött. Som tur är har han inte haft allt för hög feber och har varit hyfsat pigg ändå idag och sprungit omkring i tomteluva. Alla tomtar försvann inte med julen tydligen. Såna små tomtar har jag gärna året om.
Hoppas den extra värmen blir kortvarigt och att besökaren är borta imorgon. Långt borta. Ja, han kan dra dit pepparn växer. Vart e det?

De små sover nu gott och tryggt i sina sängar. Söta som få. Underbara som bara barn kan vara. Som små änglar under tjocka täcken. På dagarna kan de liknas vid något annat. Något lite mer vilt… Som barn ska vara. Som barn är.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe. Nä, förresten. Något säger mig att det har svalnat för längesedan. Svalnat och kallt kaffe är inget vidare. Det kan man vara utan.

Det här inlägget postades i Barnen, Jul. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *