Julskyltning o en massa snö

Nu är det så där tyst igen. Tyst o lugnt. Skönt. Alla sover utom mamma. Ute forsar det ner snö från himlen. Riktigt mycket. Sådär jättemycket. Skönt att vara inne och mysigt att titta ut. Vintern kom så plötsligt i år. Men fint.

Ikväll tog Sessan och jag bussen in till centrum. Till julskyltningen. Bara hon och jag. Tror hon uppskattade det. Och jag också. Det är fantastiskt att ha en dotter som man kan umgås med. Hitta på lite ihop. Älskar det. Hon börjar ju bli riktigt stor min underbara tös.

Maken och pojkarna stannade hemma. Lillprinsen är rejält förkyld. Stackars liten har hostat i ett dygn. Kraftig hosta. Idag var han så trött och gnällig. Så det var nog bäst att hålla honom inne. Stackars liten. Hoppas att han är piggare imorgon. För allas vår skull.

Det var så mysigt inne i byn. Extra mysigt när man bor i en liten gammal by som vi. Med gamla torg och gamla vackra hus. Och i år hade vi snö också. Kommer inte ihåg senast det var snö på en julskyltning? Ovanligt i Skåne. Förra året minns jag att det var regnigt och blött. Snön gjorde det hela extra fint och juligt. Tog på mig för lite kläder bara, så jag frös senare på kvällen. Inte så bra när man redan är förkyld. Nåja, så kan det bli.

Innan vi åkte hem var vi hos mina föräldrar, i deras vackra lägenhet som ligger på fjärde våningen mitt i centrum. Så mysigt att man nästan blir sugen på att själv flytta till lägenhet.
Ikväll var det så skönt att få sitta hos dem en stund och bara vara. Det är så rofyllt hos dem. Inga krav. Man kan bara vara. Det gillas. Starkt.

Nu ska denna människa bakom datorn sova. Och sova gott. Mest av allt önskar jag att en liten sover hela natten och inte störs av sin hosta.
Så. Godnatt vänner. Njut av snön om ni kan och vill. Annars kan ni alltid klaga. 😉

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *