Lillprinsen kom hem från dagis med feber

Med rosiga kinder och dåsig blick, kom en liten Lillprins in genom dörren i eftermiddags. Maken hade varit och hämtat honom och Prinsen på dagis. Lillprinsen hade varit pigg fram till lunch, men efter middagssömnen vaknade han och var allt annat än pigg. Hängig och trött. Vi trodde att det var för han hade sovit dåligt på natten, men det visade sig vara något annat.

När han kom hem och jag lyfte upp honom i famnen var det som att lyfta ett element. Kände på hans panna och han var varm. Hämtade termometern och den visade 39 grader. Inte undra på att han var hängig, stackaren. Någon timme senare höll han på att somna i soffan. Jag bestämde mig för att göra lite välling så han fick något i sig innan han somnade. Men han hann inte dricka mycket av sin välling för än allt kom upp igen. Han skrek och darrade och var helt till sig. Fick torka spyor precis innan maten. Kan ju säga att matlusten försvann ganska fort.

Nu har han somnat och jag fick i honom lite vatten och en alvedon. Nu hoppas jag att han kan sova hyfsat inatt och att han slipper må illa igen. Inget kul detta. Imorgon åker maken till Tyskland och jag är hemma själv med barnen i några dagar. Inget ovanligt att de passar på att bli sjuka. Så har det varit de senaste gångerna som maken har varit ute och rest. Konstigt att det ska bli så. Inget vidare, men vi hoppas på det bästa och att vi andra klarar oss undan sjukdom.

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lillprinsen kom hem från dagis med feber

 1. livsnjutare skriver:

  Ja det är inget roligt alls.
  Hoppas verkligen att det inte är något långvarigt.
  Har han tur så kan det ju försvinna lika fort som det kommit.
  Hoppas det!
  Stor kram!

 2. Hoppas han kryar på sig snabbt! antagligen spydde han ju av att febern var hög. Hoppas det ej blir nåt mer och att han sover inatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *